חומרים לבסיס העוגה:
חבילה אחת של פתיבר שוקולד ( 250 גרם)
2 כפות סירופ מייפל
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
800 גרם גבינה לבנה 5%
כוס סוכר
כף גדושה קמח (30 גרם)
4 ביצים מידה L
400 מ"ל שמנת חמוצה (2 גביעים)
כפית תמצית וניל אמיתית
לציפוי:
200 גרם שמנת חמוצה
80 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מרסקרים את הביסקוויטים במעבד מזון, מעבירים לקערה ומוסיפם חמאה מומסת ושתי כפות סירופ מייפל
מערבבים היטב עד שכל הבסקוויטים מצופים הייטב בחמאה
משטחים את המסה על תחתית תבנית קפיצית מידה 26 מצופה בנייר אפיה ומהדקים הייטב
מעבירים למקרר בזמן ההכנה של המלית
אופן הכנת המלית:
בקערת המיקסר מקציפים בעזרת וו הקצפה גבינה סוכר וקמח לתערובת חלקה לגמרי
מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם וממשיכים לטרוף לאחר כל הוספת ביצה
מוסיפים את השמנת החמוצה והוניל, ומערבלים במהירות איטית מאד רק עד לאיחוד מלא של המסה.
מוציאים את התבנית מהמקרר, שוטחים את בלילת הגבינה על בסיס הביסקוויטים.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל 110 מעלות
אופים כשעה וחצי.
מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים קרור מלא
מכינים את הציפוי
מערבלים בעזרת מטרפה ידנית שמנת חמוצה עם אבקת סוכר כך שלא ישארו גושי
אבקת סוכר. מוזגים את הציפוי על העוגה ומעבירים למקרר
יש לקרר את העוגה מספר שעות לפני ההגשה.
בהצלחה וחג שמח
ליאת